Dansker i udlandet

Oplever du vanskeligheder i dit liv?

  • Føler du dig måske fastlåst?
  • Oplever du, at andre har svært ved at forstå det, du står med?
  • Og føler du dig alene? 

 Har du brug for at tale med én:

  • der er kvalificeret til at hjælpe dig med at komme videre?
  • én med din egen kulturbaggrund?
  • én der ved, hvad det vil sige at bo eller opholde sig i udlandet?

Jeg henvender mig til alle danskere i udlandet, der kunne have brug for hjælp – uanset køn, alder, sted og situation. Jeg er desuden åben overfor alle problemtyper, hvad enten det drejer sig om at bo/opholde sig i udlandet, eller om det er noget mere personligt, man er ramt af. Det kan være at du er:

• udstationeret.
• gift med en udlænding.
• taget ud på egen hånd for at arbejde eller studere.
• pendler (mellem et arbejde i udlandet og familien hjemme i dk).
• på studieudveksling.
• på jordomrejse.
• på aupair ordning.  

Endelig hjælper jeg også danskere, der skal vende hjem til Danmark, eller som allerede er vendt hjem, og som finder omstillingen udfordrende.


Hvordan kan jeg hjælpe?
 
Jeg tilbyder både rådgivning, sparring og terapi alt efter, hvad behovet er. Det er altid hjælpsomt at få et udefra blik på det, man står i. Det kan være, at du har brug for nogle kvalificerede råd eller for at få vendt det, du står i på en mere kvalificeret måde til at komme videre. Endelig kan det også være, at du har brug for et mere terapeutisk samtaleforløb med henblik på at skabe forandring og komme til at leve dit liv mere, som du gerne  vil.

Jeg tilbyder altid en 1/2 times gratis rådgivning til at starte med, for at du kan finde ud af, om du har lyst til at tale mere sammen.

Hvem er jeg?

Jeg hedder Camilla Thalbitzer (f. 1970). Jeg er uddannet cand.pæd.pæd.psych fra Aarhus Universitet og er specialist i narrativ terapi. Jeg har siden 2012 haft min praksis i Danmark. Forud har jeg boet i udlandet i 10 år i hhv. Istanbul, Geneve og Rom, hvor jeg har rådgivet personer i forhold til vanskeligheder i udelivet, såvel som mere personlige vanskeligheder. Min mand bor og arbejder fortsat i udlandet – pt. i Geneve, og rejser hjem til Danmark i weekender og ferier. Vi har to større børn i skolealderen.Hvordan foregår det?

Samtalerne foregår via Skype, men det kan også gøres via FaceTime eller WhatsApp. Foruden én til én samtaler, afholder jeg samtaler med par og familier. En samtale er typisk af 1 times varighed. Vi aftaler som regel vores første Skype-samtale via email. Jeg er meget fleksibel i forhold samtaletidspunkter. Der kan være en tidsforskel, så det er også muligt at få en tid en aften eller i weekenden – dansk tid.


Baggrunden for min opstart

Jeg har selv på et tidspunkt i min tid i udlandet oplevet at stå med problemer. Min oplevelse var, at det var svært for min familie og venner derhjemme, men også mine udlandske venner, at forstå det jeg stod med. Jeg kom til at føle mig fastlåst og oplevede at stå meget alene. I den situation gjorde jeg forsøg på at trække på en professionel hjælp – i første omgang i det land jeg befandt mig i og senere i Danmark, men jeg fandt desværre hjælpen nytteløst. Jeg oplevede at mangle en forståelse og indsigt i enten min kulturbaggrund eller også i, hvad det vil sige at bo/opholde sig i udlandet. Jeg har siden da mødt andre danskere i udlandet, men også udlændinge i udlandet, der har kunne nikke genkendende til min oplevelse, og jeg besluttede mig på den baggrund for at opstarte en rådgivning/sparring/samtaleterapi til danskere i udlandet.

Nogle anbefalinger

Lene 37 år. “Jeg bor i Kuala Lumpur. Min mand er udstationeret og har lange arbejdsdage. For mig var det et chok at skulle vænne sig til en ny kultur og en langtrukken hverdag som hjemmegående. Min familie og venner var på den anden side af kloden, og jeg følte mig meget ensom i denne nye fremmede situation. Jeg gik ind i mig selv, var deprimeret og en irritabel hustru. Derfor var det en kæmpe støtte at have samtaler med Camilla på dansk, en person med samme kultur og som selv har megen udlandserfaring at trække på. Jeg fik et skub til at komme videre i min hverdag, ud af min krise og få etableret en mening med livet under de nye rammer. Camilla er et lyttende menneske med stor forståelse for ens problemer. Samtidigt er hun god til at komme med konkrete forslag til, hvordan man atter kan få trivsel i dagligdagen og skabe glæde for sine medmennesker.”

Anders, 29 år. “Jeg flyttede til Bruxelles sammen med min kæreste for at arbejde efter endt studie. Vi havde været kærester gennem mange år, men efter en kort periode i Bruxelles holdt vores parforhold desværre ikke længere. Alle sagde til mig “du er jo ung endnu, og der er masser af andre fisk i vandet”. Men jeg følte mig alene, langt væk hjemmefra og mit fremtidsbillede var gået helt i stykker. Det var derfor rigtig rart, at jeg kunne have samtaler med Camilla, og jeg er kommet godt videre.”

Louise, 20 år. “Da jeg var aupair i USA sidste år, fik jeg pludselig noget angst. Jeg turde ikke gå nogen steder, og jeg blev mest muligt hjemme hos familien, som jeg boede hos. Familien havde rigtig svært ved at forstå det, og det hele blev bare værre og værre. Min mor havde hørt om Camilla, og jeg begyndte at have samtaler med hende på Skype. Det hjalp mig rigtig meget – jeg blev klogere på mig selv, og jeg endte med at have en sidste god tid i USA.”